Vereniging Voor de Hollandse Herder
VVHH

Wandeling in Austerlitz - 13 september 2015

Op veler verzoek is er weer een datum gepland voor de gezamenlijke wandeling.
Dat zal zijn op: zondag 13 september.
U kunt deelnemen met uw hond vanaf 6 maand.
Er zijn geen kosten aan verbonden, anders dan de kosten voor consumpties in het restaurant.
We starten de wandeling om ongeveer 13.00 uur.
Graag van tevoren opgeven bij het secretariaat: secretariaat@vereniginghollandseherder.nl

Aankeuring in Almere - 3 oktober 2015

Op zaterdag 3 oktober is de volgende aankeuring gepland in Almere. Er kunnen nog honden worden opgegeven bij het bestuur.

Een aankeuring vindt plaats wanneer de honden tenminste 18 maanden oud zijn. De honden worden beoordeeld op drie onderdelen:  Exterieur, gedrag en gezondheid.

Voor het exterieur (uiterlijk van de hond) kijkt de keurmeester, of het uiterlijk  binnen de rasstandaard valt.

Het gedrag wordt beoordeeld door een gedragskeurmeester, die de honden op diverse onderdelen keurt: hoe is de hond ten opzichte van mensen, vreemde geluiden, visuele attributen etc. De hond mag gerust wel eens ergens van schrikken; er wordt gekeken hoe de hond zich dan weer herstelt.

Voor de  gezondheid  kijken we naar meerdere gegevens: o.a. de HD-uitslag van de Raad van Beheer en de gegevens over de honden die we van de fokker dan wel van de eigenaar ontvangen. Samen maakt dat een totaalbeeld van de hond.

Wilt u daaraan meedoen? Mail dan de gegevens van de hond door naar de voorzitter en zij neemt contact met u op.

VVHH - Vereniging Voor de Hollandse Herder
Korenmolen 33